Gång efter gång…

En kvinna sa – Hur gör vi för att orka stå raka när allting blåser omkring oss? Hur ska man tänka för att inte brytas ner när allting rullar på? Stressen finns ju där hela tiden! Det räcker med att man sätter sig i bilen på morgonen så är allt igång. Bilköerna in till stan gör mig tokig!!!

Vi kan nog alla känna igen oss. Stressen som finns där oavsett vad vi vill. Hur tidigt vi än går upp på morgonen så måste vi alltid hinna bli lite stressade innan vi är framme på jobbet.

Om och om måste vi påminna oss själva om att inget är konstant. Vi kan alltid anpassa oss efter situationen som vi har framför oss. Stress är inte stress förrän vi upplever det. Vi kan lära oss förhålla oss till den känsla som vi förknippar med stress.

Varje gång jag sätter mig i bilen på morgonen brukar jag försöka ta ett par, tre lugna andetag för att känna att allt är under kontroll. De gånger jag inte gör det lyckas jag alltid glömma något eller bli stressad av trafiken.

Uppmärksamma i vilka situationer du brukar bli stressad. Påminn dig själv att träna medveten närvaro varje gång du hamnar i situationen. Två, tre lugna andetag och fokuset på. Fortsätt att andas lugnt. Kanske måste du medvetet sakta farten lite. Bromsa in, känna efter. Släpp taget om stressen och acceptera det som sker. Öva gång efter gång.

Med tiden förändras vi. Det vi tidigare upplevde som stress är inte längre ett problem. Ofta oroar vi oss alldeles i onödan. Själva stressen inger ju ingen kraft och är inget självändamål. Om vi istället lär oss att lyssna på vår kropp och arbeta i ett tempo som gör att vi känner kontroll så presterar vi bättre. Utan stress blir vi inte bara lugnare utan också starkare och gladare.

Önskar dig en stressfri helg!

Namaste

Sara Holm

2019-08-23

2 svar till “Gång efter gång…”

  1. Matilda skriver:

    Känner igen mig! Varje morgon likadant. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *